10% reducere - COD: "OFF10"
Avantajele corsetului
Corseturile pot ajuta la stabilizarea corpului, la prevenirea rănilor, la corectarea rănilor anterioare, la schimbarea formei corpului și multe altele.
În calitate de expert în acest domeniu, vă oferim câteva informații surprinzătoare, cu privire la purtarea unui corset de talie.
În acest articol, vă vom explica care sunt beneficiile fizice, medicale, emoționale și mentale atunci când purtați un corset.
Sfârșit, haideți să aflăm împreună totul despre el!
Beneficiile fizice ale purtării unui corset
Pentru ca să vedeți mai clar, am clasificat, în ordine, punctele pozitive care vin de la acest tip de îmbrăcăminte odată ce o purtați. În acest fel vei înțelege mai ușor în ce situații este mai bine să optezi pentru un corset!
1)
Leziuni
ale spatelui
Corseturile ajută la controlul durerii de spate și la corectarea posturii, ceea ce este perfect pentru persoanele care au suferit leziuni în trecut, cum ar fi:
- Accidente de mașină
- Fracturi ale coloanei vertebrale.
- Discuri herniate
Ca și leziuni de uzură, cum ar fi:
- Artrita
- Boala de disc
- .Degenerative
Ca urmare, purtarea acestui costum rigid vă va ajuta să vă ușurați durerea. Veți înțelege mai târziu în articol cum vă poate face bine.
2) Curbura coloanei vertebrale
Câteva Curburi ale
coloanei
vertebralecorsetele pot ajuta la stabilizarea curburii coloanei vertebrale la pacienții cu scolioză, cifoză și lordoză. Acestea ajută la ameliorarea durerilor de spate și a tensiunii musculare datorate acestei curbe.
În plus, unii producători de aparate ortodontice cu experiență proiectează aparate ortodontice corective care pot ajuta la oprirea agravării curburii sau la reducerea acesteia în timp.
3) Tulburări fizice și dizabilități
Pentru a continua în această analiză nebună, ar trebui să știți că corseturile pot ascunde asimetriile și pot ajuta oamenii să prevină tensiunile sau leziunile asociate cu asimetriile scheletice (PFFD și alte defecte congenitale).
Dar asta nu este tot, deoarece vă pot ajuta și în cazul asimetriilor musculare (după atacuri unilaterale sau după îndepărtarea chirurgicală asimetrică a mușchilor).
De fapt, această ținută este excelentă pentru corectarea posturii și poate semnala alte probleme ale scheletului. Pentru a înțelege mai bine, am adunat mărturia unei tinere care a suferit de faciita plantară de câțiva ani.
Această biată femeie a început să poarte un corset la sfatul medicului ei ⚕️ deoarece acesta din urmă încuraja redistribuirea greutății sale în mod egal pe ambele picioare.
“De când port corset, genunchii mei nu mai sunt supuși unei presiuni considerabile, deoarece corsetul a schimbat modul în care stau și stau în picioare și mă încurajează să îmi mențin șoldurile drepte.
“
4) Fibromialgia
Corsetele pot ajuta, de asemenea, la relaxarea punctelor de declanșare și la ameliorarea/prevenirea unor dureri, a oboselii și a tensiunii musculare datorate unor tulburări autoimune precum:
- Fibromialgie
- Foboseală cronică
- Lupus
- Distrofie posttraumatică.
5) Sprijin pentru sâni
.span>Corseturile corset overbust ajută la susținerea de la sân, ceea ce este perfect pentru femeile care au sânii foarte grei, poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate, a tensiunii de la nivelul gâtului, la reducerea durerilor de cap și la prevenirea sindromului canalului toracic neurogen (inflamația plexului nervos brahial, care este adesea cauzată sau exacerbată de greutatea sânilor).
6) Împotriva durerilor de cap
Corsetele sunt, de asemenea, cunoscute pentru reducerea intensității durerilor de cap sau a migrenelor, iar în timp, unele purtătoare au observat că corsetul a pus capăt complet durerilor de cap, deoarece o poziție bună poate ameliora tensiunea din gât și umeri.
În plus, prin reducerea potențială a hiperlordozei coloanei vertebrale lombare, un corset bine ajustat poate acționa ca o unitate de tracțiune ortopedică pentru a împiedica ciupirea sau întinderea măduvei spinării (îmbunătățind astfel problemele nervoase).
7) Suportul
lombar
Corseturile sunt folosite ca suport lombar. pentru a preveni eventualele leziuni ale spatelui și pentru a oferi sprijin în timpul lucrului – de exemplu, atunci când se ridică încărcături grele, se execută sarcini repetate sau se petrec ore lungi în picioare sau în fața unui computer.
Se știe că acest lucru este benefic pentru persoanele care lucrează în meserii precum instalații sanitare, mecanici auto, comerț cu amănuntul și care trebuie să ridice stocuri sau să stea în picioare timp de multe ore.
8) Hipermobilitate și sindromul Ehlers Danlos (EDS).
Persoanele cu hiperextensiune sau afecțiuni ale țesutului conjunctiv, cum ar fi sindromul Ehlers-Danlos (H), se rănesc uneori din cauza slăbiciunii și hiperextensiunii articulațiilor și pot suferi, de asemenea, de dureri cronice.
Portarea unei orteze i-a ajutat pe unii dintre acești oameni prin susținerea trunchiului și prevenirea mișcărilor spontane care ar putea duce la entorse, luxații sau alte leziuni.
9)
Tulburarea de procesare senzorială
Pentru persoanele cu turburare de procesare senzorială. sau alte afecțiuni neurologice sau senzoriale, care nu sunt în măsură să se izoleze sau să se desensibilizeze la atingeri ușoare sau la alte senzații, corsetul asigură o presiune fermă și uniformă pe trunchi și ajută la ameliorarea senzațiilor.
Straturile groase ale îmbrăcămintei oferă, de asemenea, o barieră împotriva atingerii ușoare și plutitoare a unei cămăși sau a altor persoane, prevenind supraîncărcarea senzorială.
10) Ajută la susținerea diafragmei
Ce .corsetele sunt uneori folosite de cântăreți și vorbitori pentru a susține diafragma ele oferă rezistență împotriva căreia diafragma poate împinge, ceea ce poate ajuta cântărețul să atingă note mai înalte sau mai puternice.
11) Îmbunătățirea astmului
Cu astm, este posibil ca plămânii superiori și bronhiile să nu fie complet deschise și corectarea posturii cu ajutorul unui corset poate ajuta la deschiderea pieptului, relaxarea traheei și permite o respirație mai ușoară.
12) Somn îmbunătățit
Corsetele pot ajuta la somn și insomnie. Un studiu recent arată că purtarea unei centuri ortopedice a părut să reducă numărul de episoade de apnee în somn.
Mărturia lui Laura Brodet:
“Luna trecută am fost la medicul specialist în somn. Mi-am adus corsetul cu mine și am discutat despre faptul că dormitul cu el părea să mă ajute să dorm mai adânc și să mă trezesc mai odihnită și mai puțin dureroasă… Am decis să facem un alt studiu al somnului.
În caz că nu știați, în timpul unui studiu de somn, unul dintre lucrurile pe care le verifică este cât de des vă opriți din respirație sau aveți o respirație atât de superficială încât nivelul de oxigen scade.
Am dormit într-adevăr mai bine cu corsetul meu pe mine! Am mai puține episoade respiratorii și acestea au o durată mai scurtă. Grozav!”
Morala poveștii: Discutați cu medicii dumneavoastră dacă corsetele și preocupările medicale se intersectează.
Calitatea somnului într-un corset este foarte subiectivă și poate să nu ajute întotdeauna în cazul apneei sau al episoadelor respiratorii. Consultați întotdeauna un medic înainte de a încerca un corset pentru orice motiv.
13) Protecția
organelor
Corsetele pot ajuta, de asemenea, la protejarea organelorîn timpul mersului pe bicicletă sau pe motocicletă, acționând ca o centură pentru rinichi pentru a preveni vânătăile organelor retroperitoneale.
14) Protecția împotriva accidentelor
Corseturile au oferit o protecție reală ca formă de armură.
/strong>ca armură pentru unii norocoși în accidente rutiere, împușcături, înjunghieri, pumni și lovituri în stomac.
Un medic de urgență a întrebat: “De ce nu poartă chestia asta piloții NASCAR?“.
Ideea lui părea nebunească până la niște teste pozitive, mergând pe mâna acestui medic de la Urgențe. Vom vedea în anii următori!
15) Dismenoreea și endometrioza
Corseturile sunt utile în minimizarea crampelor menstruale la femei. Multe femei își ameliorează temporar dismenoreea stând în poziție fetală, care pune presiune pe organele peritoneale și reduce oarecum contracțiile uterine dureroase.
Corseturile pot imita această poziție prin exercitarea unei presiuni asupra acelorași organe, reducând astfel contracțiile uterine (și, prin urmare, crampele), în timp ce postura ei rămâne dreaptă.
16)
Hernii abdominale
Corsetul poate preveni unele tipuri de hernie abdominală./strong> prin exercitarea unei presiuni externe asupra abdomenului sau poate acționa ca un brâu pentru a preveni agravarea herniilor preexistente în așteptarea unei reparații chirurgicale.
*NB: acest lucru poate ajuta doar anumite tipuri specifice de hernie abdominală, iar rezultatele pot varia – utilizarea greșită a corsetului poate duce la agravarea herniilor în cazul herniilor hiatale/inguinale/femurale.
Consultați întotdeauna un medic înainte de a încerca un corset pentru orice motiv.
17
) Slăbiciune abdominală post-chirurgicală
Dacă peretele abdominal a suferit deja leziuni semnificative (în urma unor accidente de mașină, intervenții chirurgicale sau proceduri precum ileostomii etc.) și mușchii nu se pot vindeca corespunzător, corseturile pot oferi o sursă de protecție și ajută la creșterea presiunii intraabdominale pentru a preveni colapsul mușchilor.
18) Postpartum și maternitate.
Corseturile pot ajuta uneori la corectarea diastazei recti, separarea mușchilor abdominali pe care unele persoane o experimentează în ultimul trimestru de sarcină, dacă sunt folosite după naștere pentru a ține mușchii împreună și pentru a-i împiedica să se separe și mai mult pe măsură ce se vindecă împreună.
Pentru cei care au boli ligamentare care pot afecta poziția stomacului și a ficatului, sau pentru cei care au suferit o intervenție chirurgicală majoră care a dus la deplasarea organelor lor, a&…nbsp;Un orteză bine adaptată poate ridica și susține aceste organe și poate împiedica ficatul să “plutească” sau să cadă (hepatoză).
19) Ajutor pentru pierderea în greutate
corsetele de slăbire pot fi folosite ca ajutoare pentru pierderea în greutate. Acestea acționează ca o bandă gastrică externă și nu permit o expansiune mare a stomacului, ceea ce ajută la controlul apetitului și la reducerea porțiilor de mâncare.
Purtând un corset de slăbire poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea dietei și a condiției fizice.
20) Pozitivitate corporală
Corseturile le oferă unor femei o formă de clepsidră pe care nu o pot obține niciodată în mod natural (prin dietă și exerciții fizice). Medicamentele, cum ar fi steroizii, sau afecțiuni precum anomaliile tiroidiene sau SOPC pot face ca pierderea în greutate să fie aproape imposibilă pentru unii.
La celălalt capăt al spectrului, unii pacienți cu hipertiroidism, probleme hipofizare, metabolisme extrem de rapide sau epuizare musculară pot găsi dificil sau imposibil să ia în greutate.
Cu toate acestea, utilizarea corsetelor poate permite femeilor aflate în ambele situații să aibă temporar o formă de clepsidră, chiar dacă expresia lor genetică actuală sau starea lor de sănătate dictează altceva.
21) Modificarea corpului
Corseturile pot modifica semipermanent silueta unei persoane prin schimbarea morfologiei mușchilor și a straturilor de grăsime. Multe femei atletice folosesc corseturi pentru a-și reduce dimensiunile.
Corpii feminini l-au folosit pentru a obține o wasp-waist pentru a obține un avantaj competitiv în competițiile de fitness.
Fostul înotători profesioniști au folosit-o și după carieră pentru a inversa efectul “pieptului în formă de butoi al înotătorului” și pentru a-și recăpăta cutia toracică mică pe care o aveau înainte de înot.
Este chiar posibil ca compresia unui corset să repare daunele provocate de purtarea blugilor strâmți sau a sutienelor nepotrivite., exercitând o presiune ușoară și constantă asupra zonei în care apar umflături permanente în spate sau în șolduri și oferind o barieră care împiedică hainele exterioare să mai ciupească în același mod.
Deși migrarea minoră a tampoanelor de grăsime este contestată (în contextul țesutului mamar în special), unii au observat rezultate notabile chiar și atunci când corsetul nu este pus.
22) Identitatea de gen
corsete Bustier sunt folosite pentru remodelarea și feminizarea siluetelor femeilor transsexuale sau a persoanelor cu tulburări de gen: deseori îngustează cutia toracică, măresc înălțimea aparentă a taliei și, prin contrast, fac șoldurile mai pline.
Aceste schimbări pot ajuta la atenuarea disforiei pe care o pot simți prin crearea unei figuri pe care o pot vedea ca fiind mai dezirabilă sau cu care se pot identifica mai ușor.
23) Suport pentru spate
.Corsetele sunt purtate și de bărbații care au nevoie de susținere a spatelui – o piesă pe măsură îi poate ajuta să își mențină un fizic masculin, fără teama de a crea involuntar efecte feminizante.
Corsetele speciale făcute la comandă pot fi, de asemenea, folosite de bărbații transsexuali pentru a-și modifica silueta și a o face mai masculină.
24
) Împotriva problemelor de constipație
Pentru persoanele care au intestine lente sau probleme de constipație, presiunea exercitată de purtarea unui corset poate stimula uneori intestinele și permite o scurtă creștere a peristaltismului imediat după ce se scoate corsetul, facilitând eliminarea scaunelor.
Pentru persoanele cu diaree sau cu probleme intestinale rapide, purtarea unui corset strâns poate încetini uneori peristaltismul, ceea ce poate prelungi timpul dintre scaune.
*Acest lucru nu funcționează la fel pentru toată lumea – dacă suferiți deja de dureri abdominale, balonare sau nereguli,întrebați medicul înainte de a încerca corsetul.
25
)
Tulburări gastro-intestinale
Compresia ușoară exercitată de corsete poate ajuta, de asemenea, uneori la ameliorarea crampele asociate cu tulburările gastro-intestinale.
Deși este foarte disputat, patru autori prezentați în Solaced au experimentat o ameliorare a durerilor gastrice/intestinale cauzate de colită ulcerativă, sindromul colonului iritabil, fibromialgie și cauze idiopatice.
*
Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră dacă aveți probleme gastrice sau intestinale înainte de a lua în considerare o orteză, deoarece în mod normal nu este recomandată pentru aceste persoane.