Corset elegant dama

Afișez 1 - 52 din 131 de rezultate

Descoperă Eleganța Corsetelor Noastre pentru Ocazii Speciale

Explorează colecția noastră de corsete elegante, perfecte pentru serile speciale și evenimentele unde dorești să strălucești. Fiecare piesă este atent selectată pentru a adăuga un plus de rafinament și stil ținutei tale, oferind în același timp confort și o siluetă bine definită. Variind de la nuanțe simple, cum ar fi top corset dama la corsete în două tonuri, decorate cu modele florale somptuoase sau în stil brocart, veți putea varia stilurile în funcție de anotimpuri și de dorințele dumneavoastră.

Corset Elegant de Seară

Pentru o apariție de neuitat la evenimentele de seară, alege un rochie corset elegante de seară. Aceste corsete sunt concepute pentru a oferi o notă de sofisticare și lux ținutei tale, fiind perfecte pentru a atrage toate privirile.

Corset Damă Elegant

Un corset damă elegant este alegerea ideală pentru a adăuga un strop de rafinament oricărei ținute. Fie că îl combini cu o fustă lungă pentru o ținută de gală sau cu pantaloni pentru un look modern, aceste corsete sunt versatile și impresionante.

Corset Elegant cu Pietre

Corsetul elegant cu pietre aduce un plus de strălucire și lux. Detaliile sclipitoare și designul sofisticat transformă acest corset într-o piesă centrală a oricărei ținute de seară, perfect pentru evenimente speciale sau petreceri.

Bluză Corset Elegant

Combinația între o bluză și un corset creează bluza corset elegant, o piesă vestimentară unică și stilată. Acest tip de corset este ideal pentru a adăuga un aer sofisticat ținutelor tale, fiind ușor de asortat cu diferite stiluri.

Corset Talie Elegant

Pentru a defini și accentua talia, alege un corset talie elegant. Acest tip de corset este perfect pentru a crea o siluetă de clepsidră, adăugând eleganță și rafinament oricărei ținute, fie ea casual sau formală.

Ce este un corset elegant

Un corset este o piesă de lenjerie intimă concepută pentru a pune în valoare silueta femeii care îl poartă prin reducerea taliei, punerea în evidență a sânilor și menținerea excelentă a spatelui. Atunci când este mai corpolent, începe de obicei de la subsuori și se termină deasupra șoldurilor. Este deseori denumit cincher de talie atunci când se oprește chiar sub piept. Un corset modelator pentru rochii este alcătuit din anumite elemente caracteristice, printre care: a lațul.

Cu șireturi sau panglici, poate fi amplasat atât în față, cât și în spate. Vă permite să reglați compresia corsetului în funcție de preferințele și morfologia dumneavoastră a busc. De obicei confecționat din metal, acesta oferă un suport suplimentar și vă permite să puneți sau să scoateți cu ușurință un corset de baleine, realizate în principal din plastic sau oțel, în funcție de utilizarea prevăzută. Acestea pot fi plate sau spiralate și constituie cea mai mare parte a întăriturilor pe care le are un corset.

Dacă doriți să vă reduceți talia permanent, chiar și atunci când nu sunteți îmbrăcată, va trebui să apelați la un corset pentru femei s cu nervuri metalice mai scumpe. La care va trebui să adăugați purtarea zilnică și “strângerea” asiduă. Dacă scopul tău este să îți însoțești ținuta cu un articol de îmbrăcăminte la modă, să porți ocazional un corset sau să te simți mai confortabil, caută un model a cărui estetică îți place.

Istoria corsetului pentru dama

Deși istoricii estimează că apariția hainelor de tip corset datează încă din anul 1600 î.Hr., acesta a cunoscut o ascensiune importantă între secolul al XVI-lea și începutul secolului al XX-lea. O perioadă în care corsetul a fost purtat pe scară largă de femeile occidentale, inclusiv de o parte semnificativă a nobilimii, deoarece simboliza verticalitatea.

Apoi s-a eclipsat temporar… până când a cunoscut o revenire meteorică a popularității pe care o vedem astăzi. Acest lucru se datorează Netflix și unor seriale precum “Poldark” și “The Bridgerton Chronicle”. Acesta din urmă, bazat pe saga romanescă a Juliei Quinn, are loc în perioada Regenței engleze și se concentrează pe înalta societate londoneză. Există o scenă în chiar primul episod în care servitorii lui Prudence Featherington, una dintre protagonistele fictive, îi strâng corsetul până la exces. Această reprezentare, deși frecventă în imaginarul colectiv, este însă considerată anacronică de un istoric al modei precum Hilary Davidson. Ea crede că o femeie putea purta corseturi foarte confortabil în această perioadă și chiar după standardele noastre contemporane.

Ilustrând în mod minunat adagiul conform căruia moda este un veșnic restart, corsetul a reușit să traverseze secolele și tendințele și a contribuit la modelarea trupurilor femeilor. în funcție de standardele de frumusețe ale vremii lor, de la celebra talie de clepsidră populară în secolul al XVIII-lea (și astăzi, deseori denumită “talie de viespe“) la populara siluetă în formă de “S” din secolul al XIX-lea.

De ce să porți un corset de damă

Pentru că corseta este o piesă de lenjerie intimă, a fost adesea folosită ca atare, ca înlocuitor al sutienului, de exemplu. În zilele noastre, se poartă la fel de mult (dacă nu chiar mai mult) peste haine și este o parte centrală a “Regencycore”. O nouă tendință vestimentară inspirată de stilul Regency englezesc, a fost adoptată de multe vedete precum Bella Hadid, Kylie Jenner sau Draya Michele. Într-adevăr, corsetul poate fi încorporat atât într-o ținută de zi cu zi, cât și într-o ținută de seară, iar acest lucru vă garantează un look la modă și o siluetă excelentă.

Multe femei au încercat un cincior de talie din curiozitate și acum dețin o colecție vastă de astfel de articole.
Preferându-și silueta și înfățișarea odată corsetate, ele se consideră mai atrăgătoare și mai sexy: zilele în care un corseu era purtat din obligație socială sunt demult apuse. Trăind acum într-o epocă în care fiecare femeie își revendică corpul, formele și feminitatea, purtarea unuia reprezintă opusul perfect al constrângerii. Cele care l-au adoptat vor atesta faptul că este mult mai probabil să se simtă puternice, încrezătoare și în controlul corpului lor decât supuse și speriate.

Unele femei se bucură de corsetul de bust din alte motive decât cele estetice. Cei care suferă de anxietate, de exemplu, își găsesc alinarea prin bodice. Într-adevăr, compresia fizică pe care o exercită poate fi un factor de ancorare și de calmare. Structura și învelișul unui corset amintește, de asemenea, de o armură și ajută la crearea unui sentiment de încredere și protecție. Unele femei chiar iau în considerare legarea corsetului zilnic ca un ritual pentru a practica mindfulness.

Desigur, unele adoptă cincherul de talie exclusiv ca lenjerie sexy. Partenerul simte și apreciază aceleași sentimente de încredere și de afirmare pe care le simte atunci când îl poartă în fiecare zi. Compresia exercitată de o bustieră corset și modul în care evidențiază curbele feminine este, de asemenea, considerată stimulantă din punct de vedere fizic și vizual. În cele din urmă, femeile poartă corseturi pur și simplu pentru că le place și le consideră opere de artă.

Chiar și cel mai simplu corset creează o siluetă izbitoare. Structura sa este asemănătoare cu pânza albă a unui pictor și oferă o bază excelentă pentru adăugarea a tot felul de detalii și ornamente. Confecționerii moderni de corsete explorează din ce în ce mai mult posibilitățile de design ale corsetei pentru femei ca îmbrăcăminte exterioară, permițând ca corseta să fie luată pentru ceea ce este: o piesă de îmbrăcăminte ca oricare alta, capabilă să poarte atât de multă greutate și simbolism cât doriți să îi dați. Din acest motiv, la Lady Corset, considerăm că există tot atâtea motive pentru a purta un corset câte femei sunt care le poartă. De aceea, dorim să vă oferim un catalog variat, astfel încât să puteți da frâu liber creativității și dorințelor dumneavoastră.