Ce este un corset?

În acest articol vă oferim o scurtă descriere a acestui veșmânt atemporal: corsetul!”

Voi descoperi ce este un corset și în ce scop se poartă.

Ce este un corset? 

Un corset este o piesă de îmbrăcăminte care se poartă în jurul taliei pentru a susține corpul. Acesta poate fi din oțel, țesătură sau alte materiale. Are multe beneficii și ajută la pierderea în greutate prin reducerea taliei.
Corsetul
comprimă pur și simplu talia și o face să pară mai mică.

În secolul al XV-lea, corseta era în primul rând o lenjerie de corp pentru femei. Deși a fost purtat de bărbați în epoca victoriană, în marea majoritate a timpului a fost folosit în special de femei. Este compusă din mai multe elemente care au rolul de a subțire a siluetei cum ar fi tije numite bale, de cordaj de țeavă, de clama. Cele mai vechi modele sunt compuse dintr-un busc, o lamă de metal sau de lemn folosită pentru a face o trambulină în piept.

O
haină rigidizată

Acest stil de haină rigidizată este ideal pentru susținerea sânilor și modelarea corpului. Considerat multă vreme o piesă de
lenjerie intimă
, corsetul a cunoscut o evoluție fulminantă.

Acest corp din os de balenă, supranumit “lingerie sculptantă” în secolul XX, a trecut de la statutul de piesă de lenjerie intimă la cel de îmbrăcăminte modernă. Acum poate fi purtat ca un top șic și elegant de către femei.

Acum, în ciuda schimbării sale de-a lungul timpului, încă își păstrează funcția principală care este aceea de a sculpta corpul.

Corsetul
la modă

Corsetul este folosit astăzi ca îmbrăcăminte la modă dar își are locul și în domeniul medical, ca accesoriu ortopedic. Este folosit ca tratament pentru deformările coloanei vertebrale și oferă celor care suferă de scolioză o postură dreaptă.

Cu toate acestea, modelele create de corsetierele de Maison du Corset, sunt doar pentru modă. Ne specializăm în partea estetică a hainei, pentru a oferi femeilor care își doresc posibilitatea de a obține un aspect svelt și atractiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *