Corseturile Bridgerton’s

Într-o epocă îndepărtată, eleganța venea mai ales din codul vestimentar, așa cum putem vedea într-unul dintre cele mai bune seriale care reprezintă înalta societate din Anglia; Brigderton!

Am avut grijă să analizăm hainele purtate de actori și mai ales corsetul.

corset femme noir vintage

Dar asta nu e tot, pentru fanii serialului, dezvăluim mai multe lucruri despre: lansarea sezonului 2, viitoarele personaje, zvonuri și multe alte secrete care încă nu sunt cunoscute publicului larg.

Acum să începem!

The Bridgerton Chronicle

Cronica de la Bridgerton este un serial bazat pe cărțile bestseller ale Juliei Quinn care spune povestea a opt copii din familia Bridgerton siblings, care își caută dragostea în înalta societate londoneză.

cronica bridgerton

Primul sezon al acestui serial american creat de Chris Van Duden și produs de Shonda Rhimes, a fost difuzat pe 25 decembrie 2020 pe populara platformă Netflix, care aparține domeniului industriilor creative.
 

Povestea celor două familii, Bridgertons și Featheringtons, începe în secolul al XIX-lea.

În timpul English regency în Londra aristocratică a secolului al XIX-lea, tinerele fete din familii bune trebuiau să facă trecerea de la domnișoară la soție. Pentru a
face acest lucru, nu era nimic mai bun decât bilele pentru a spera să găsească dragostea.

corsete în stiluri Bridgerton

Daphne, una dintre fiicele Bridgerton foarte favorizate de regina Charlotte, l-a întâlnit pe ducele de Hastings. Ducele Simon Basset este un bărbat foarte elegant care, la fel ca Daphne, nu dorește să se căsătorească cu nimeni ales de familii.

Ca urmare, având amândoi aceeași viziune asupra iubirii adevărate, decid împreună să se prefacă că formează un cuplu. Datorită acestei relații false, ele au timpul necesar pentru a-și găsi un pretendent adevărat. Dar, un detaliu le destabilizează planul perfect executat; apariția iubirii adevărate între Daphne și ducele de Hastings.

În această serie putem admira eleganța pe care bărbații și femeile din acea vreme o aveau în felul în care se îmbrăcau.

De la rochii de prințesă cu dantele lucrate, apoi, frumoasele corseturi care oferă o siluetă incredibilă, sau, costumele ajustate care oferă bărbaților o postură dreaptă și fermecătoare.

actrițe bridgerton cu corset

În acest cod vestimentar în imaginea acelei faimoase epoci londoneze, corset ocupă un loc foarte important. Acest tip de articol de îmbrăcăminte este mai mult decât o centură care le permite femeilor să aibă o talie subțire. A devenit un simbol al eleganței și reflecta statutul social al purtătoarei.

Corsetul în stil Bridgerton

La începutul secolului al XVI-lea, corpul femeilor era sculptat prin apariția unei garnițe de corp rigide. Vorbim, într-adevăr, despre celebrul corset, care urmărea să modeleze silueta și să reducă talia cu ajutorul unor șireturi situate pe spatele hainei.

Daphne Bridgerton își instalează corsetul

De altfel, acest cincher de talie foarte special a devenit articolul must-have în secolul XX și pe bună dreptate, acest corp cu o ramă rigidă, a devenit noul simbol reprezentând eleganța și bogăția femeilor din clasa superioară burgheză.

Ca urmare, în cele opt episoade ale serialului The Bridgerton Chronicle puteți admira toată frumusețea corsetelor în stil victorian.

 

corset Bridgerton

 

Adevărul despre corsetele Bridgerton

În scena de deschidere a dramei aburinde “Bridgerton”, Prudence Featherington, una dintre fiicele eligibile ale alpinistului Lady Featherington, se îmbracă pentru a fi prezentată reginei Angliei.
&nbsp
;

Prudence se apleacă de două ori, fără suflare, în timp ce o servitoare încordă șireturile corsetului ei.

maid clutchs Prudence Featherington's corset

” Eram în
stare să-mi strâng talia cât o portocală și jumătate când eram de vârsta lui Prudence”, spune Lady Featherington.

Din păcate, acest gen de discuții puse în scenariu de scenariști, dă un nume rău corsetului. Multe filme, atât istorice cât și fantastice, au o scenă similară.

Scarlett O'Hara cu un corset în Pe aripile vântului

 

Potem începe cu Scarlett O’Hara, în Gone with the Wind, care se agață de un stâlp al patului atunci când camerista îi încheie corsetul.

Elizabeth Swann din Pirații din Caraibe poartă un corset

Apoi, Elizabeth Swann în Pirații din Caraibe care arată de parcă nu poate respira când îi este servit corsetul.

Emma Watson cu un corset în Frumoasa și Bestia

Apoi Emma Watson, care o interpretează pe Belle în remake-ul live-action al Frumoasa și Bestia de la Disney , spunând că personajul ei este prea independent pentru a purta un corset.

Nici unul dintre personajele care suferă de durere nu are control asupra propriei vieți; în fiecare scenă, o figură de autoritate (mamele lui Prudence, tatăl lui Elizabeth, menajera lui Scarlett) le spune ce să facă.

Alden O’Brien, este curator de costume și textile la Muzeul Daugthers of the American Revolution din Washington, DC

Daughters of the American Revolution Museum

El spune: “Să avem o scenă în care să spunem: “mai strâns, mai strâns” este, evident, un substitut pentru rolurile restrânse ale femeilor în societate.”

Problema este că aproape toate aceste reprezentări sunt exagerate sau pur și simplu greșite. Acest lucru nu înseamnă că showrunnerul serialului “Bridgerton”, Shonda Rhimes, a greșit în descrierea drepturilor femeilor la începutul epocii Regency secolului al XIX-lea, deoarece, într-adevăr, acestea au fost supuse unor restricții severe, dar nu lenjeria lor de corp a fost de vină.

Kass McGann, istoric vestimentar și consultant pentru muzee, emisiuni TV și producții de teatru din întreaga lume, explică într-un e-mail: “Este vorba mai puțin despre corset și mai mult despre psihologia scenei  

De-a lungul a patru secole de nenumărate schimbări în modă, încălțămintea intimă pentru femei a variat foarte mult în ceea ce privește numele, stilul și forma. Dar pentru cei a căror înțelegere a dramaturgiei costumate provine doar din spectacole și filme precum Bridgerton, aceste haine diferite sunt grupate în mod eronat împreună sub denumirea de corsete.

Este important de știut că corsetul este pur și simplu un îmbrăcăminte intimă structurată pentru trunchiul unei femei, explică Hilary Davidson, istoric de modă și autoare a cărții Dress in the Age of Jane.

corsete timpurii

primele corsete au apărut în secolul al XVI-lea ca răspuns la evoluția modei feminine, care era mai rigidă și mai geometrică.

Corsetul, conceput cu os de balenă, trestie sau chiar uneori lemn, modelează corpul femeilor în formă de con inversat, care a fost mereu la modă.

Câteva persoane foloseau alveole sau cercuri pentru a-și da o formă mai lată sub talie, ceea ce, la rândul său, făcea talia mai îngustă. Această formă a persistat mai mult sau mai puțin până în etapa Regenței, la începutul anilor 1800, când au existat “tot felul de invenții, schimbări și perturbări” cu moda, spune Davidson.

În acea perioadă de 20 de ani, femeile au avut de ales: puteau purta corsete, hainele structurate din os de balenă care seamănă cel mai mult cu designul de astăzi al unui corset; lenjerie intimă foarte moale, căptușită, dar totuși de susținere, care era undeva la mijloc.

corset de la régence

O’Brien, spune că Corsetele din perioada Regenței erau confecționate din bumbac moale, cu un cordon de bumbac mai rigid pentru susținere și, uneori, canale în spate pentru dezosare și o fantă în față pentru un suport de metal sau lemn numit busc.

Dar, de la început, aceste lenjerii de corp erau doar haine obișnuite, spune Davidson. Femeile
aveau o gamă largă de opțiuni, la fel cum femeile din ziua de azi au o gamă de opțiuni, de la sutienele sportive la Wonderbra.

Cele care doar își petreceau timpul prin casă purtau corsetele lor mai confortabile, în timp ce altele care mergeau la bal puteau purta ceva mai strâmt care să ofere o linie mai frumoasă.

Dar femeile care lucrau purtau un fel de laț și îmbrăcăminte de susținere ca aceasta, ceea ce contrazicea ideea că punerea unui corset provoca imediat leșin. Pentru Davidson, mitul conform căruia femeile umblau în aceste lucruri incomode pe care nu le puteau da jos, din cauza patriarhatului, deranjează cu adevărat.

Ea spune: “Și au suportat asta timp de 400 de ani? Femeile nu sunt atât de proaste.”

Aceste haine erau confortabile, adaugă Davidson, nu doar după standardele vremii, ci și după standardele moderne de astăzi. Marea majoritate dintre ele au început să poarte un fel de garnitură de corset ca fete tinere, așa că erau obișnuite ca adulți.

corsetul-femeie-cu-dantelă

O’Brien, este de acord: “Să ai ceva care să intre mai mult în piept… Mi-ar plăcea foarte mult să am așa ceva, pentru că ar face o treabă mai bună în distribuirea suportului.

În epoca victoriană, după Bridgerton, corsetele
au evoluat într-o formă de clepsidră ⌛️ forma pe care mulți și-o imaginează când se gândesc la un corset incomod, care strivește organele și deformează corpul.

Dar, din nou, percepțiile moderne ale trecutului ne modelează percepția noastră asupra acestei lenjerii. Davidson spune că fustele erau mai mari în această perioadă pentru că cu cât mai largă era fusta, cu atât mai mică era talia.

Muzeele expun adesea corsetele din colecțiile lor pe manechine ca și cum
marginile lor s-ar fi
întâlnit.

În realitate, probabil că ar fi fost purtate cu marginile la o distanță de un centimetru sau doi, sau chiar mai lejere, dacă o femeie ar fi ales.

McGann sugerează că unul dintre motivele pentru care corsetele sunt asociate cu durerea este că actrițele vorbesc despre disconfortul lor de a purta un corset incomod pentru un rol.

“În multe cazuri, corsetele nu sunt făcute pentru actriță, ci mai degrabă se folosește un corset de mărimea ei generală, din comoditate”, explică McGann. < /p>

“Acest lucru înseamnă că poartă corsete care nu se potrivesc corect, iar atunci când sunt legate corect, pot să doară!”

Deci, în zilele Regency și în alte vremuri, femeile strângeau șireturile corsetelor lor dincolo de ceea ce era confortabil sau doar pentru a obține o talie mai îngustă la modă?

Sigur, unii au făcut-o, atunci când au avut pe cineva de impresionat, ca în scena din filmul .A plecat cu vântul care era o tânără femeie singură care încerca să facă impresie.

corset vintage Bridgerton pentru femei

În Bridgerton, insistența activistei sociale Lady Featherington pentru ca fiicele sale să aibă o talie îngustă pare, de asemenea, logică. Doar că, în epoca Regenței, când rochiile cădeau de la bust, ce rost avea să ai o talie îngustă?

“Ideea de a avea un șiret strâns este complet inutilă și irelevantă pentru modă”, spune Davidson.

“Nu există nicio posibilitate ca corsetul de epocă să-i micșoreze talia, și nici nu încearcă să o facă”, adaugă O’Brien.

Este o altă problemă cu alegerile de modă în lenjeria intimă ale lui Bridgerton, corsetele Perioada Regenței nu au fost concepute pentru a crea decolteul pe care publicul modern îl găsește atrăgător, ci mai mult pentru a ridica și separa sânii ca două globuri rotunde.

Ea găsește că corseturile lui Bridgerton sunt prea plate în față. Într-un interviu acordat revistei Vogue, designerul de costume Bridgerton, Ellen Mirojnick și-a expus filozofia cu privire la vestimentația spectacolului:

“acest spectacol este sexy, amuzant și mult mai accesibil decât o dramă de epocă obișnuită și sobră, și este important să deschidem decolteul unui corset pentru a reflecta acest lucru.

Cu toate acestea, “Bridgerton” are dreptate în ceea ce privește statul femeilor la începutul secolului al XIX-lea. Căsătoria a fost una dintre singurele opțiuni pentru femeile care nu doreau să trăiască alături de partenerul lor semnificativ pentru tot restul vieții, așa că accentul pus de serial pe crearea unor perechi bune în căsătorie rămâne valabil.

rochie-corset de mireasă

După ce o femeie se căsătorea, ea devenea, din punct de vedere legal, proprietatea soțului ei. Ea nu putea semna contracte sau scrie un testament fără consimțământul soțului ei.

Până la mijlocul secolului al XIX-lea, femeile au obținut câștiguri semnificative prin posibilitatea de a deține proprietăți sau de a obține un divorț. Cu toate acestea, abia în 1918 în Anglia sau 1920 în Statele Unite unele femei au putut vota.

Cam în aceeași perioadă, corsetele se demodau și mulți scriitori ai vremii au văzut o legătură între eliberarea corsetului și eliberarea femeilor.

O’Brien spune că, privind acum în urmă, această concluzie nu se susține. “Toți acești scriitori spun: “Oh, suntem mult mai liberi decât acei oribili, ipocriți și reprimați victorieni, și am renunțat la corset.”

Băi, îmi pare rău, dar dacă te uiți la shapewear în anii 1920, ei fac exact același lucru, adică folosesc pantofi de corp.pentru a crea forma actuală la modă, ceea ce în anii ’20 a însemnat folosirea de benzi elastice în talie și de legături pentru bust pentru a strânge complet forma naturală a unei femei.

Societatea va avea întotdeauna un ideal de corp care va fi imposibil de atins pentru multe femei, iar fiecare femeie va alege cât de departe să meargă în urmărirea acelui ideal. Întotdeauna vor fi câteva care vor împinge acest ideal la extrem, chiar dacă asta înseamnă să-și pună propria viață în pericol.

femeie cu un corset cu talie de viespe

O’Brien și Davidson speră că oamenii vor înceta să mai vadă corsetele ca instrumente opresive ale patriarhatului, sau ca niște reminiscențe dureroase ale obsesiei femeilor pentru modă.

Lăsăm capriciile zvonurilor să acționeze asupra noastră, în loc să alegem să ne trăim pe noi înșine și să fim la modă!

În plus, purtarea unui corset este la fel de opresivă ca și purtarea unui sutien. Și
totuși, nimeni nu obligă femeile să poarte sutien astăzi?

Trebuie să vă puneți întrebările corecte, cunoscând toată frumusețea pe care o oferă purtarea unui corset!

Adevăr, este mai ușor să o vezi ca fiind ciudată, neobișnuită și din trecut, decât să o vezi la adevărata ei valoare, o nouă generație de îmbrăcăminte, elegantă, la modă.

Este de avânt tot ceea ce un stil vestimentar care îți permite să îți rafinezi sau nu silueta la dimensiunea care îți place cel mai mult.

diferite ținute cu corset

Îți poți exprima personalitatea, farmecul fiind foarte elegantă atunci când știi ce ținută să porți cu corset ! 

Cronica
Bridgerton
“sezonul 2”

Considerat una dintre recomandările de top ale Netflix, primul sezon al serialului dramatic Bridgerton este în prezent nominalizat la Emmy 2021 în trei categorii majore:
 

  1. Cea mai bună dramă
  2. Cel mai bun actor ( Regé-Jean Page ) 
  3. Regizor al unui serial dramatic ( Julie Anne Robinson )

Dacă sunteți un fan al celor opt romane Bridgerton ale autoarei de bestseller Julia Quinn, probabil că știți deja ce se va întâmpla cu Featherington și Bridgerton atunci când va fi disponibil cel de-al doilea sezon.

cronica Bridgerton sezonul 2

Dar pentru toți cei care încă nu au citit cărțile sau sunt nerăbdători să vadă ce va face Shonda cu următorul episod, puteți continua să parcurgeți acest articol pentru mai multe detalii despre sezonul 2.

Când va fi lansat sezonul 2 al serialului
Bridgerton
pe Netflix?

Sezonul 2 al serialului
Bridgerton este programat să fie difuzat în 2022
. O dată specifică nu este încă disponibilă, forțând fanii să rămână în limbo în așteptarea mai multor informații cu privire la această lansare zvonită.

Cu toate acestea, vă dezvăluim în videoclipul de mai jos, primele imagini ale sezonului 2.

Acesta este pe Instagram, deoarece Netflix anunță oficial lansarea celui de-al doilea episod. O ediție specială a Lady Whistledown’s Society Paper a fost, de asemenea, lansată informându-i pe cititori că distribuția Bridgerton va reveni în producție în primăvara anului 2021, de data aceasta concentrându-se asupra lui Anthony ( Jonathan Bailey).

Copilul de actori din sezonul 2 al serialului Bridgerton

În primul rând, trebuie să vă dăm o veste teribilă, deși marea majoritate dintre voi știți deja acest lucru, dar Ducele de Hastings interpretat de Regé-Jean Page nu va face parte din sezonul 2.
&nbsp
;

Lady Whistledown a anunțat recent că Daphne interpretată de Phoebe Dynevor, va fi într-adevăr prezentă în serial, în ciuda faptului că Simon și-a luat adio deocamdată.

De ce părăsește Regé-Jean Page serialul?

Potrivit actorului însuși, acest lucru făcea parte din planul personajului său atunci când a semnat pentru prima dată.

Regé-Jean Page

“Este un arc de un sezon. Va avea un început, un mijloc, un sfârșit”, a declarat el pentru Variety, adăugând, de asemenea, că i-a plăcut configurația pentru că “se simte ca o serie limitată.”

Apoi continuă să spună: “Nu sunt decât entuziasmat pentru Bridgerton, care continuă să meargă cu trenul său cu aburi și să cucerească lumea. Dar, de asemenea, ajută la terminarea acestor arcuri și la realizarea aterizării.”

Grupul de actori
care apare în sezonul 2

Veste bună este că ne așteptăm să vedem următoarea distribuție în noul sezon:

  • Nicola Coughlan în rolul lui Penelope Featherington
  • .

  • Jonathan Bailey în rolul lui Anthony Bridgerton
  • < strong>Luke Newton în rolul lui Colin
    Bridgerton
  • Claudia Jessie în rolul lui Eloise Bridgerton
  • < strong>Luke Thompson în rolul lui Benedict
    Bridgerton
  • Ruth Gemmell în rolul lui Lady Violet Bridgerton
  • Polly Walker în rolul Lady Portia Featherington
  • < strong>Adjoa Andoh în rolul Lady Danbury
  • Golda Rosheuvel în rolul Reginei Charlotte
  • Ruby Barker ca Marina Thompson
  • Jessica Madsen în rolul lui Cressida Cowper

La 15 februarie, Netflix a anunțat că Simone Ashley s-a alăturat distribuției în rolul lui Kate Sharma, o tânără inteligentă, dar foarte încăpățânată, îndrăgostită de Anthony.

Kate și Anthony

Știm, de asemenea, că Charithra Chandran o va interpreta pe Edwina Sharma și Rupert Young îl va interpreta pe Jack, un personaj nou care nu apare în cărți.

În aprilie, Deadline a confirmat încă două adăugiri în distribuția serialului: Shelley Conn și Calam Lynch.

Există spoilere despre sezonul doi?

Dacă sunteți un fan al romanelor Juliei Quinn, probabil că v-ați dat seama de semnificația albinuței de la finalul sezonului 1!

Bridgerton Chronicle 2 Spoiler

În cea de-a doua carte din Julia, vicontele care m-a iubit, Anthony devine vicontele Bridgerton când tatăl său moare brusc în urma unei înțepături de albine. Pe parcursul
restului romanului, albinele devin o parte importantă a poveștii, deoarece interesul amoros al lui Anthony, Kate, este înțepată la rândul ei, mai târziu în carte.

Acum s-a confirmat că serialul va continua să urmeze romanele. sezonul 2 se va concentra mult mai mult pe căutarea iubirii lui Anthony decât pe viețile lui Simon și Daphne.

Pentru a încheia cu o veste bună, cele opt romane de dragoste care se concentrează pe călătoria fiecărui personaj pentru a găsi dragostea vor avea în cele din urmă un sezon propriu pe Netflix!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *