Cum să purtați un corset?

Această piesă vestimentară cunoscută pentru istoria sa care datează din Renaștere, ocupă un loc important în moda de astăzi.

Din ce în ce mai multe persoane, îl încorporează în codurile lor vestimentare, dovedind cât de mult, noua versiune a acestui articol de îmbrăcăminte vintage atrage.

Vizibil pe rețelele de socializare de către influenceri sau defilând pe umerii celor mai mari vedete, în timpul unui covor roșu, corsetul nu mai este doar un trend, ci bine este un stil!

Să descoperim împreună, cum și cu ce să-l purtăm?

Funcționalitatea unui
corset
de talie

Corsetul este o piesă de lenjerie intimă feminină cunoscută pentru funcția sa principală, aceea de a oferi celor care îl poartă o talie mult mai rafinată, datorită nervurilor sale care dau o formă conică corpului.

Lacurile de pe spatele hainei permit o fixare puternică, care comprimă șoldurile și bustul, astfel încât să pierdeți câțiva centimetri din talie într-o fracțiune de secundă.

șireturile unui corset negru

În plus, oferă o postură verticală, foarte apreciată de femeile nobile ale vremii, așa cum obțineau la acea vreme, un aspect elegant!

În prezent, există mai multe tipuri, în diferite croieli și culori. Un articol de îmbrăcăminte care trece de la a fi un “cincher vintage” la un “costum șic și modern”. Poate fi purtat cu toate tipurile de stil.

Diferitele corsete

1) Corsetul
overbust

În marea majoritate a timpului, corsetul overbust este cel mai folosit, fiind și ușor de recunoscut, datorită croielii sale care acoperă o mare parte a corpului.

 femeie cu un corset peste piept

După ce va fi purtat, veți avea o piesă de îmbrăcăminte care începe la piept și își termină ajustarea, puțin mai jos decât șoldurile.

Pentru a o potrivi nimic mai simplu, deoarece trebuie doar înfășurată în jurul taliei, apoi, legată lejer, apoi, ajustată până când obțineți un piept confortabil și bine susținut, pentru a trece la strângerea corsetului.

2)
Corsetul Underbust

Corsetul Underbust este puțin diferit, deoarece, spre deosebire de primul model, nu acoperă pieptul.

 femeie cu corset Under-bust

De fapt, o versiune mai modernă, a cărei croială se oprește sub sâni, ceea ce conferă un stil foarte original!

Pentru a o pune, puneți-o la nivelul burții, astfel încât să o puteți trage până sub sâni și, de asemenea, să procedați la legarea cu șireturi a hainei.

3)
Corsetul Bustier

Adevăratul simbol al modernizării acestui element de bază retro, este corsetul Bustier!

 femeie cu un corset bustieră

Nu are mâneci, ceea ce vă pune puternic în evidență bustul. Un articol de îmbrăcăminte seducător, adesea purtat cu pantaloni subțiri și tocuri !

4) Corsetul cu
decolteu în formă de
inimă

Numele său vine de la forma decolteului., care, în comparație cu alte modele cu o tăietură dreaptă, arată ca un capăt de inimă ❤️ oferind o latură fermecătoare purtătorului.

o femeie purtând un corset cu decolteu în formă de inimă

General conceput în același mod ca și cele de bază, și montarea acestuia se face la fel, cu un sistem de prindere format din dantelă.

5) Corsetul plat

Deși pentru unele femei este complex, a avea un bust mic oferă avantaje estetice.

De fapt, purtarea unui corset plat cu un piept mare, nu este cea mai bună soluție, deoarece aspectul redat poate provoca remarci, care pot durea ulterior, știind că nu a fost scopul propus.

Nimic nu te împiedică însă să o faci și să te joci cu acest articol de îmbrăcăminte, tocmai pentru a obține un look seducător și sexy!

o femeie cu un corset plat

Pentru acest stil de ținută, este ideal să ai un bust de dimensiuni mici, ceea ce conferă un aspect elegant și șic. Din
acest motiv, toate privirile se îndreaptă spre haina pe care o afișezi și nu, spre sânii tăi, care, de altfel, nu ar trebui să fie un complex.

Eleganța unei femei nu se judecă pe o parte a corpului, ci pe întreaga ei personalitate!

6)
Corsetul de slăb
ire

Din ce în ce mai mult folosit de femei după sarcină, corsetul de slăbire a devenit accesoriul ideal pentru a slăbi. Vedete precum Kim Kardarshian și Bella Hadid au făcut din ele obiectul lor preferat.

Kim Kardashian cu un corset de slăbire

De exemplu, am putut vedea rezultatele impresionante pe care le are Corsetul de slăbire al lui Kim Kardashian când l-a folosit pentru a scăpa de kilogramele de sarcină.

Ca urmare, utilizarea sa a devenit virală și toate femeile doresc să practice această metodă pentru a elimina la rândul lor grăsimea corporală.

Cu ce să-ți asortezi
corsetul
?

În acest nou capitol, vom vedea acum ce veșminte pot fi purtate cu un corset. Este adevărat că poți pentru a le purta cu tot felul de ținute, totuși, unele dintre ele pot aduce un stil original și diferit.

1) Pantalonii

Pentru început, avem pantalonii cu talie înaltă, care arată foarte bine cu un corset.

trei femei cu corset și pantaloni cu talie înaltă

Acest tip de ciorap accentuează vederea bustului, lăsând să se vadă toată frumusețea topului tău! 

2) Fusta

Ca fundal, poate fi purtată cu o fustă scurtă sau lungă, pentru a arăta mai sexy.

trei femei purtând un corset cu fustă

În această situație, cel mai bine este să optați pentru un corset cu jartiere, cu care puteți agăța colanți opaci sau dantelați, adăugând o notă de glamour ținutei.

3) Rochia

Dacă doriți să obțineți un stil mai casual, dar în același timp să arătați elegant, atunci combinația dintre o rochie și un corset peste bust se potrivește cel mai bine acestui aspect.
Îl puteți purta peste rochie și obțineți un cod vestimentar vintage și boem.

femeie cu 
rochie cu corset

În plus, există și rochii cu corset, care sunt modele vestimentare bazate pe fuziunea a două piese de îmbrăcăminte. Așadar, faptul
că este integrată direct în rochie oferă un look total diferit și, din punctul nostru de vedere, mult mai frumos!

4)
Jacheta

În ceea ce privește jachetele, cea din piele se potrivește de minune cu un corset din dantelă, bustieră sau Overbust. Blazerul este, de asemenea, foarte căutat de doamne, deoarece oferă un look cool, dar elegant.

trei femei purtând o 
jachetă 
cu corset

Cu toate acestea, pentru a rămâne în spiritul eleganței, vă recomandăm jachetele de tip costum, care conferă un aspect seducător!

5) Tocul

Ca o notă finală, optați pentru tocmai pentru tocuri cu ac, deoarece acest accesoriu vestimentar emană o prezență incredibilă. Într-adevăr, ai arăta mai înaltă cu picioare subțiri.

 o femeie în corset și tocuri cu tocuri 

O iluzie optică pe care ar trebui să o folosești în avantajul tău, purtând un top, care la rândul său îți oferă o talie mai subțire, datorită balenei care sculptează corpul, oferind o postură dreaptă.

În plus, purtarea tocurilor întinde mușchii în mod natural, ceea ce schimbă forma feselor, devenind datorită lor, mai bombate!

Un articol de îmbrăcăminte compatibil cu multe stiluri.

Așa cum am văzut cu puțin timp în urmă, această îmbrăcăminte asemănătoare cu ochelarii ⏳ este compatibilă cu mai multe stiluri, ceea ce o face atât de puternică, de aceea, vom analiza acum diferitele categorii de stiluri, în care este posibil să integrăm un corset.

A) Un “Elegant”

Pentru a atinge un nivel de eleganță demn de marile reviste, alegeți un model chic, cu dantelă sau chiar, cu motive florale.

Puteți crea o ținută în jurul corsetului, cum ar fi să-l purtați cu un ansamblu de costum de culoare roșie peste dantelă neagră.

o femeie cu un ansamblu de corset și costum roșu

B) O “boemă”

Pentru o stilul boem, rochiile vor fi cele mai potrivite, deoarece vă permit să vă simțiți confortabil și liberă în mișcări. Ideală vara, o puteți purta când ieșiți în oraș, la petreceri sau evenimente.

corsetul prot cu stil boem

C) Un stil “Trendy”

Corsetul purtat ca bustieră a devenit tendința momentului, se potrivește mai ușor cu toate stilurile:

  • Moda
  • Clasic
  • Creativ
  • Casual
  • Boho
  • Retro
  • Gothic

În acest fel, vă puteți exprima personalitatea, punând acest tip de model cu celelalte haine de zi cu zi.

Cum să porți
corsetul în
fiecare zi
?

De fapt, totul depinde de tipul de corset pe care îl vei purta în fiecare zi.

Pentru un corset de balenă cu sistem de dantelă de strângere, care are ca scop reducerea cu câțiva centimetri a centurii abdominale, nu este indicat să îl aveți în fiecare zi, v-ar putea crea probleme fizice și ulterior de sănătate. Folosiți-l în cele mai bune condiții posibile, astfel încât să vă puteți bucura de aceste beneficii fără să vă puneți în pericol.

Pentru corsetele moderne, care sunt considerate mai mult o piesă de îmbrăcăminte la modă, atunci ca o piesă de îmbrăcăminte poți să-l porți în fiecare zi.

corset de slăbire pe o femeie care face sport

În sfârșit, cel sportiv, numit “corsete de slăbire” este cel mai mult timp purtat model, deoarece funcția sa principală este de a vă ajuta să slăbiți.

Pentru a face acest lucru, țesătura sa provoacă multă transpirație permițând eliminarea grăsimii corporale și pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, nu aveți de ales decât să îl aveți pe dumneavoastră cât mai mult timp posibil.

Chiar și așa, vă sfătuim să nu depășiți 6h pe zi, deși acest lucru este deja mult.

Rezumat 

În concluzie,corseta nu mai este ceea ce a fost, ea este acum disponibilă în diferite forme, culori și modele. Odată ce ai găsit cea care ți se potrivește, distrează-te creându-ți propriile ținute, pe baza sfaturilor de mai sus.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *