De ce să porți un corset?

Probabil că ați auzit deja de acest îmbrăcăminte rigidă care oferă femeilor un corp tăiat ca piatra și o siluetă mult mai subțire.

Este vorba, într-adevăr, despre frumosul corset, care a devenit, de-a lungul anilor, specialitatea noastră, pentru că avem un interes cu totul special pentru el!

În zilele noastre, multe femei îl poartă și îl folosesc din diferite motive și dacă te întrebi ce rost ar avea să îl porți tu, atunci iată câteva lucruri care pot face lumină asupra acestui subiect!

De ce ar
trebui să porți acest stil vestimentar

Am reușit să alegem 3 puncte principale care să explice de ce ar trebui să porți acest stil vestimentar. Le-am clasificat, astfel încât să vă puteți orienta mai ușor.

De asemenea, dacă v-ați pus această întrebare la un moment dat, atunci credem cu tărie că acest articol vă va oferi răspunsurile corecte la toate întrebările dumneavoastră.

Cu toate acestea, înainte de a intra în subiect, trebuie să înțelegeți că un corset este pur și simplu un articol de îmbrăcăminte care este de obicei prevăzut cu tije metalice numite “oase de balenă” care vin să modeleze corpul femeilor pentru a le da o wasp waist.

De fapt, corsetul ajută la modelarea siluetei prin faptul că face stomacul mai plat. Este capabil să scoată în evidență curbura șoldurilor prin reducerea taliei cu câțiva centimetri.

colecție de corsete

Cel mai cunoscut dintre acestea este corsetul overbust care acoperă întregul piept și își termină tăietura în talie, dar există diferite tipuri, astfel că poate fi folosit și în diferite situații.

Acum că am văzut, ce este un corset, haideți să aflăm, fără să mai lungim vorba, care sunt cele 3 motive pentru care puteți adopta acest tip de ținută!

Cele 3 motive pentru a purta un corset

1) Moda

Această piesă vestimentară care datează din epoca Renasterii a revenit în moda actuală, datorită mai multor vedete precum Kylie Jenner celebra influencer de pe Instagram.

kylie Jenner și cureaua ei cu corset

Într-adevăr, odată ce lumea a văzut-o pe această tânără purtând o corset noii generații, mai moderne, cu o croială sexy și elegantă, a devenit imediat haina de care trebuie să dispui pentru a obține un stil trendy și chic.

Este adevărat că modelele de astăzi nu seamănă deloc cu cele care puteau fi găsite în secolul
al XVI-lea. În
ciuda faptului că unele dintre ele sunt inspirate de croiala străveche a strămoșului lor, cert este că, în prezent, corseturile au devenit ținute foarte sexy, pline de farmec și fermecătoare.

În plus, de la lansarea Cronica bridgerton prezentând eleganța femeilor nobile din acea perioadă timpurie, purtând corsete de epocă, interesul pentru acest stil vestimentar a crescut foarte mult.

 fotografie a personajelor din seria cronica bridgerton

Ca atare, acesta este unul dintre cele cele mai bune motive pentru a purta acest celebru cincher de talie, obține un stil modern, atractiv și la modă stil.

Puteți amesteca această ținută cu alte tipuri de haine, cum ar fi blugii cu talie înaltă, fustele scurte sau cămășile rochie.
Depinde de tine să-ți exprimi personalitatea în codul tău vestimentar, selectând cu atenție diferitele ținute pe care le poți purta cu corset pentru a arăta cât mai bine!

2) Pierderea în greutate

Printre modelele existente, corset-slimming este special conceput pentru pierderea în greutate. Pentru toți cei care vor dori să-și elimine kilogramele în plus, atunci puteți purta un corset de slăbire.

colecție corset minceur

Purtând acest articol vestimentar vă va permite să ardereți mai repede grăsimea, deoarece țesătura și materialul său, accentuează transpirația corpului, ceea ce duce la arderea celulelor adipoase.

În plus, compresia pe care o exercită asupra corpului tău, îmbunătățește circulația sângelui, făcând procesul de pierdere în greutate mai eficient, dar acest lucru nu este lipsit de riscuri, deoarece pentru a obține rezultate rapide, fără a-ți pune în pericol sănătatea, trebuie să utilizați acest corset de slăbire în mod corespunzător, pentru a minimiza orice efecte dăunătoare care ar putea fi cauzate de utilizarea greșită a acestui model.

3) Motivul medical

În domeniul medical corsetul ortopedic. este de mare folos, pentru persoanele care suferă de dureri de spate prin limitarea mișcării coloanei vertebrale sau pentru a imobiliza transparența coloanei vertebrale în timp ce se corectează deformarea acesteia.

Acesta va fi accesoriul ideal pentru pacienții ale căror tratamente medicale convenționale, precum fizioterapia sau infiltrațiile, nu au niciun efect, atunci când prezintă dureri vertebrale cronice invalidante, deoarece acest tip de îmbrăcăminte reduce durerea inflamatorie.

BENEFICIILE purtării
CORSETULUI

1) CORSETUL ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE POSTURA CORPULUI

Când purtați un corset, obțineți o îmbunătățire a posturii corpului. Este important de știut că, deși corsetele forțează corpul într-o anumită formă, aceasta nu este permanentă. Dacă nu mai purtați un corset, corpul dumneavoastră va reveni la starea inițială, adaptându-se la noua sa formă. Acest lucru înseamnă că, dacă veți continua să purtați un corset în mod regulat, veți fi într-o formă mai bună decât cineva care nu poartă deloc unul.

2) CORSETUL ALIBEAZĂ DURERILE DE SFERT

Pentru a vă ușura durerile de spate, este foarte recomandat să purtați un corset reglabil. Pe lângă faptul că oferă suport, poate fi ajustat pentru a se potrivi perfect corpului dumneavoastră. Corsetul trebuie să fie confecționat din materiale rezistente pentru a se evita solicitarea și disconfortul spatelui. De
asemenea, ar trebui să alegeți un corset care să fie confortabil și ușor de purtat.

3)
CORSETUL AJUTĂ LA SUSȚINEREA S
ÂNILOR

Corsetul ajută la susținerea sânilor și aduce sânii în sus. Puteți lua în considerare purtarea unui corset pe sub haine sau chiar sub sutien dacă sunteți sensibilă la controlul pe care îl aveți asupra corpului dumneavoastră.

4) UN CORSET DĂ O MAI BUNĂ STIMĂ DE SINE.

Purtând un corset este perfect pentru a-ți crește stima de sine, făcându-te să te simți mai bine în pielea ta.
Te va face să arăți mai feminină și îți va da 
un aspect foarte elegant. Deoarece are ca scop reducerea taliei, veți obține o figura de clepsidră subțire. Poziția dvs. dreaptă, stomacul plat și sânii fermi vă vor face să arătați foarte atractivă. 

5) CORSETUL AJUTĂ LA SUPRAVIEȚUIREA tulburărilor de alimentație

Persoanele care suferă de tulburări alimentare caută adesea o soluție rapidă pentru a pierde în greutate. Ei vor să scape de kilogramele în plus instantaneu și să fie subțiri. Și
totuși, există o soluție simplă pentru a te ajuta să lupți împotriva tulburărilor alimentare: poartă un corset.

6) CORSETUL IDEAL CONTRA DEPRESIEI ȘI ANXIETĂȚII.

Corsetul nu numai că vă ajută să vă mențineți corpul în formă, dar ajută și la reducerea nivelului de stres și depresie al unei persoane. Potrivit studiilor, purtarea unui corset are aceleași beneficii ca și terapia prin presiune profundă pentru tratarea depresiei și a atacurilor de panică. Se simte ca o îmbrățișare confortabilă, ceea ce dă un sentiment de siguranță.

În concluzie

Ai înțeles acum, există diferite motive pentru a purta un corset, va depinde de tine și de scopul în care dorești să îl folosești, fie că este vorba de medicamente, de modă sau din motive de pierdere în greutate.

Alegeți un model care să se potrivească cel mai bine situației dumneavoastră, pentru că nu mai este nevoie să spunem că a purta un corset de modă pentru a slăbi nu are niciun sens și, de asemenea, nu va avea niciun efect.

Nu ezitați să ne lăsați comentarii dacă v-a plăcut acest articol sau dacă aveți întrebări. Ne
ocupăm de toate întrebările dumneavoastră sub forma unui articol ca acesta sau contactându-vă direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *